Naar de inhoud springen

Catechisatie 18 jaar en ouder maandagavond om 20:15u
CGK Meerkerk - Catechismus

Catechisatie

Op de meeste maandagavonden wordt er catechisatie gegeven door kand. S.M. Buth in het verenigingsgebouw. Zie de agenda voor de data.

Huiswerk 9 november 2020

Groep 1 (12-14 jr)

1. Maak verwerkingsvraag 2 + 3, blz. 20
2. Wat zegt Paulus over de wet in Rom. 7:12? Waarom is dat belangrijk om te (blijven) beseffen?
3. Leg uit wat er in vers 14 van Romeinen 7 staat.
4. Is het nu over-en-uit voor een zondaar? Of is er hoop? Wat betekent Galaten 3 vers 24?

Groep 2 (15-17 jr)

Groep 3 (18 jr en ouder)

5. Lees en leer Zondag 2 (vrg. & antw. 3 t/m 5).
6. Zoek op internet het mythologische verhaal over Narcissus op en breng dat in verbinding met onze samenleving (herkenbaar in onze tijd?!). Waarom is het oneindig veel beter om in de spiegel van Gods Woord te kijken?

Belijdeniscatechisatie

Met de belijdeniscatechese wordt het Kort Begrip behandeld. Dat is een uittreksel van de Heidelbergse Catechismus. Doel van de belijdeniscatechisatie is het komen tot geloofsbelijdenis in het midden van de gemeente. Voor het seizoen 2019-2020 wordt de belijdeniscatechisatie gegeven door br. Benschop in de consistorie van CGK Ameide.

Huwelijkscatechisatie

Huwelijkscatechisatie wordt gegeven aan stellen die gaan trouwen of net getrouwd zijn. We komen samen in de pastorie en bespreken verschillende onderwerpen zoals: Bijbelse gegevens over het huwelijk, aspecten uit het huwelijksformulier, seksualiteit, communicatie en huisgodsdienst. I.v.m. de vacante periode is er nog geen huwelijkscatechisatie gepland.

Komende catechisatieavonden